Hvem vi er

Vår nettstedadresse er: https://dua.uit.no.

De Utrolige Årene (DUÅ) administreres av DUÅ Norge via de fire regionale kunnskapssentrene i Norge; Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Nord (RKBU Nord) ved UiT Norges arktiske universitet, RKBU Midt-Norge ved NTNU, RKBU Vest ved NORCE og Regionsenter for barn og unges psykiske helse, helseregion Øst og Sør (RBUP Øst og Sør), Pilar.

UiT Norges arktiske universitet er ansvarlig for drift av nettsiden.

Hvilke personopplysninger samler vi inn og hvorfor samler vi de inn

Vi behandler opplysninger om deg basert på ditt samtykke gitt i tilknytning til denne personvernerklæringen.

Vi vil kun bruke opplysningene til formålene vi har beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi behandler opplysningene konfidensielt og i samsvar med personvernregelverket.

Dersom du har registrert deg og har fått en brukerkonto og logger deg inn på nettstedet bruker vi informasjonen om deg til administrering av opplæring, veiledninger og aktiviteter. Brukere av portalen blir bedt om å oppdatere kontaktopplysningene sine jevnlig. Hvis du lager brukerkonto hos oss samler vi inn personopplysninger som navn, epost, telefonnummer, arbeidssted/jobbstatus/stilling og utdanning. Vi samler inn informasjon om tidligere og planlagte faglige aktiviteter.

Dersom din organisasjon via vår nettside søker om å implementere et DUÅ-program bruker vi opplysningene du legger inn til å kontakte deg/din organisasjon og til å kartlegge om din organisasjon innfrir nødvendige rammebetingelser for å tilby DUÅ-program. Vi kan også bruke opplysningene i tilknytning til intern kvalitetssikring av DUÅ. Dersom det på et senere tidspunkt blir aktuelt å bruke opplysninger til evaluering/forskning vil vi kontakte deg med forespørsel om samtykke til dette. I forbindelse med søknad om implementering av DUÅ-program i din organisasjon vil vi samle inn personopplysninger som navn, adresse, epost, telefonnummer og stilling. I tillegg samler vi inn navn/stilling til personer i din organisasjon som er tilknyttet eller ønskes tilknyttet DUÅ, samt relevant informasjon om din organisasjon og organisasjonens målgruppe som DUÅ-program er tenkt rettet mot. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Informasjon som vi henter inn eller mottar via kontaktskjemaer på våre nettsider blir tatt vare på i ubestemt tid. Vi lagrer alle data som bruker har valgt å fylle ut. Data fra disse blir ALDRI delt med noen utenfor De Utrolige Årene, RKBUene/RBUP. Data brukes kun i tilknytning til planlegging og gjennomføring av opplæringer og veiledninger, ved behov for informasjonsformidling, intern oppfølging og kvalitetssikring av tilbud.

Informasjonskapsler

Nettskjema: Hvis din organisasjon søker om implementering av et DUÅ-program blir dere sendt videre til portalen “Nettskjema” for dette. Nettskjema er et sikkert system for spørreundersøkelser og datainnsamling på nett utviklet og driftet av Universitetet i Oslo/USIT. Tjenesten bruker informasjonskapsler/cookies for å bedre bruksopplevelsen i applikasjonen. Les mer om dette her.

Konto på DUÅs nettside: Hvis du har brukerkonto og logger deg på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn i din brukerkonto, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg” vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en brukerkonto og er logget inn på nettstedet.

Tredjepart plugins

Noen av verktøyene som er i bruk på våre nettsteder henter brukerdata om deg som om du var på deres nettsted direkte. Hvordan de bruker denne informasjonen finner du ut av ved å besøke disse.

Analyse

Vi samler ikke inn analyseinformasjon.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke opplysninger om deg utenfor DUÅs stab/fagpersoner/administrasjon på de fire regionale kunnskapssentrene. Vi deler aldri med eksterne og/eller kommersielle aktører.

Følgende databehandlere har tilgang til informasjonen:

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Personopplysninger som er knyttet til din registrerte brukerkonto ligger i vår database til du ber om å få slettet dine opplysninger.

For brukere som lager seg brukerprofil på dette nettstedet lagres det også personopplysninger som de selv oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se og redigere sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se, redigere og slette denne informasjonen.

Søknader om implementering av DUÅ-program slettes når organisasjonen sier opp avtalen med De Utrolige Årene.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Du har en rekke personvernrettigheter.

Så lenge du kan identifiseres i datamaterialet, har du rett til:

  • informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg
  • innsyn i hvilke personopplysninger som er registrert om deg, og å få utlevert en kopi av opplysningene
  • å få rettet eller supplert personopplysninger om deg
  • å få slettet personopplysninger om deg
  • å sende klage til Datatilsynet om behandlingen av dine personopplysninger

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta skriftlig kontakt med oss. Vi vil svare på din henvendelse så snart som mulig, og senest innen 1 måned.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta skriftlig kontakt med oss på kontakt@deutroligearene.no.

Hvis du har en konto på dette nettstedet, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Vi eller våre databehandlere deler ikke opplysninger utenfor EU/EØS.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål eller kommentarer til eller om dette nettstedet kan du ta kontakt med De Utrolige Årene. Kontaktinformasjon finner du i kolonnen til høyre.